Как да разпознаем качествения мълниеприемник с изпреварващо действие

13 / Май / 2021

За коментар по темaта се свързахме със специализираната фирма за мълниезащита Диком ООД, която предлага такъв тип устройства. А именно мълниеприемниците с изпреварващо действие AIDITEC на испанската компания AIDITEC SYSTESM.

На въпроса защо за тяхната дейност са избрали точно тези активни мълниеприемници, получихме следния кратък, но силно обоснован отговор:
„През последните години сме реализирали множество проекти, в които винаги влагаме доказани мълниеприемници с изпреварващо действие. През цялата си дейност сме предлагали и инсталирали продукти с високо качество и надеждни характеристики. Спряхме се на мълниеприемниците AIDITEC - сериите ADVANCE, SIGMA и ELECTRON по няколко причини. Първата е, че са тествани не само с ток от 100 kA (както е минимално определено, чрез Европейската нормативна уредба), а с 200 kA и с устойчивост на енергия на разряд с вълна 10/350 µs, за да бъде доказано качеството им при агресивни метеорологични условия.
Преминали са изпитания в технологичния институт по енергетика (ITE) - акредитирана и независима лаборатория, Националния орган по акредитация (ENAC) и др. Предлагат се на 5 континента и в повече от 30 държави по света. 

Това ни дава спокойствие и увереност, че си вършим качествено работата и предлагаме на нашите клиенти най – добрата защита от мълнии!“, сподели с нас инж. Иво Иванов.


мълниеприемник мълниезащита AIDITEC